Инспектират фирми за пропаднала улица
Инспектират фирми за пропаднала улица / Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Областната администрация в Благоевград разпореди проверка относно изпълнение на проект за рехабилитация на основна улица в санданското село Ново Делчево. Близо 100 метра от асфалтирания само преди седмица терен, е пропаднал под земята и това прави невъзможно преминаването на моторно-превозни средства, съобщиха от кабинета на кмета Валентин Апостолов.

На 19 юли фирмата изпълнител на обекта от Ловеч и подизпълнителят -санданското дружество "Хидрострой", завършили ремонта на уличната мрежа и положили асфалтовото покритие. Две денонощия след това зейнали ямите, а в селското кметство започнали за пристигат жалби от местните жители.

Натоварен със задачата да установи закононарушенията е заместник-областният управител Георги Баханов. Днес той е извършил лично инспекция в Ново Делчево. Според първоначалните заключения на експертите, отговорност за неуспешния ремонт е общинското дружество "Увекс" в Сандански.

Работници от фирмата направили отклонение за водопроводна канализация към частен имот в селото. Поставили обаче тръби с по-малък диаметър от предвидените по проекта, водата избила и разрушила новата настилка на улицата, коментираха специалисти. Проверката по случая ще приключи до дни.