Има заподозрени за убийството на Банскалията?
Има заподозрени за убийството на Банскалията? / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Окръжният прокурор Елка Атанасова
51949
Окръжният прокурор Елка Атанасова
  • Окръжният прокурор Елка Атанасова

Все още не е изготвена съдебно-медицинската експертиза по извършената аутопсия на трупа на убития Димитър Сукалински, каза окръжният прокурор в Благоевград Елка Атанасова.

Към този момент е образувано дело срещу неизвестен извършител по член 115 от Наказателния кодекс. Ако заключението докаже квалифициран състав на извършеното престъпление, делото ще се преобразува в по-тежкия член от наказателния закон, коментира прокурор Атанасова. Тя отказа да съобщи как точно е извършено убийството, но подчерта, че е с жестокост.

Атанасова не каза намерено ли е оръжието на престъплението, като се позова на следствената тайна. Вече са разпитани свидетели по разследване на убийството. От прокуратурата посочиха, че срещу убития Димитър Сукалински към вчерашна дата не е имало образувани и неприключили наказателни производства.

Работи се по две версии за убийството на Димитър Сукалински, обяви в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов, но не пожела да ги конкретизира.

"Колегите имат определена насоченост към определени лица, но няма задържани.

Този случай е доста тежък, но съм убеден, че скоро ще има резултат", увери министър Цветанов.

Кървавият инцидент стана късно снощи в блок 201 в благоевградския квартал "Еленово".  Сигналът е получен на телефон 112. По непотвърдена информация Банскалията буквално е бил заклан като агне от двама мъже. След престъпното деяние убийците заключили входната врата на апартамента и избягали. Близките на починалия извикали ключар. При влизането в коридора е открито безжизненото тяло на Димитър Сукалински - председател на фенклуб "Пирин-Реален".

Чуйте в звуковия файл интервю с окръжния прокурор в Благоевград Елка Атанасова