Христо Ганов представя най-новите си книги в Благоевград
Христо Ганов представя най-новите си книги в Благоевград / netinfo

Главният секретар на Съюза на българските писатели Христо Ганов ще представи най-новите си книги - "Премълчани думи и похвални слова" и "Тъмни искри" в Благоевград.

Лично авторът ще запознае любителите на българската съвременна литература с най-новото си творчество и ще отговори на въпроси от граждани и журналисти.

Представянето е от 18:00 часа в Хоровата зала на Народно читалище "Никола Вапцаров - 1866". Христо Ганов е роден на 3 януари 1938 г. в село Брест, Плевенска област.

Завършва Първа мъжка гимназия, а висшето си образование по специалност „Медицина“ получава в град Пловдив. След това работи като журналист, редактор и референт в Съюза на българските писатели, редактор и отговорен секретар в сп. "Пламък" и административен секретар на СБП.

Автор е на текста на три музикални оратории на композиторите Александър Йосифов, Александър Текелиев и Милко Коларов и на кантата "България и Русия" на композитора Димитър Николов.

Сценарист на 10 документални научнопопулярни филми и филмови импресии. Негови поетични творби са преведени на над 10 езика, награждавани са в национални и международни конкурси.