Христина Колджиева: Дано съм последната с обезобразено лице
Христина Колджиева: Дано съм последната с обезобразено лице / снимки: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Христина Колджиева: Дано съм последната с обезобразено лице
27093
Христина Колджиева: Дано съм последната с обезобразено лице
  • Христина Колджиева: Дано съм последната с обезобразено лице

Христина Колджиева и Мария Коемджиева - студентките в ЮЗУ, които на 25 ноември бяха плиснати със сода каустик в Благоевград, искат максималните - доживотни присъди за извършителя на престъплението Калоян Гущеров и за поръчителя Венцислав Добрев от Дупница.

Днес Христина за първи път застана пред медиите с разплакани и частично загубили зрението очи. "Много съм благодарна на лекарите в "Пирогов", че спасиха лицето ми. Кошмарът от онази зимна нощ все още е в съзнанието ми и вероятно никога няма да го забравя. Когато Калоян Гущеров плисна химическото вещество в лицето ми, първоначално си казах: По-добре да ме бяха застреляли", заяви Христина Колджиева, която от няколко дни вече е на стаж в благоевградския съд.

Христина Колджиева Дано съм последната с обезобразено лице
netinfo

"Вечер, когато се прибираме с приятелката ми Мария, в същата квартира в Благоевград и отваряме вратата, пред която стана това ужасно насилие, постоянно си представяме, че двамата ни нападатели отново ще извършат нещо лошо с нас. В болницата също се страхувах от ново посегателство, независимо, че всеки ден се информирах дали Калоян и Венцислав са в ареста или са пуснати на свобода", коментира Христина.

Христина Колджиева Дано съм последната с обезобразено лице
netinfo

Утре в благоевградския съд започва наказателния процес срещу поръчителя на заливането със сода каустик на момичета Венцислав Добрев, бивш приятел на Христина и срещу извършителя Калоян Гущеров.

Преди процеса студенти в Югозападния университет и приятели на Христина и Мария организират мирен протест в Благоевград. Започва и подписка, в която всички граждани могат да покажат своята съпричастност срещу насилието над жени и незабавни промени в наказателния кодекс за престъпления от този характер. Подписката ще се събира в продължение на месец, след това тя ще бъде внесена в кабинета на главния прокурор Борис Велчев.

В прикачения звуков файл чуйте какво разказаха още Мария и Христина