Хеликоптер
Хеликоптер / БГНЕС
Става въпрос за селскостопански хеликоптер, връзката с него е била загубена още сутринта
Хеликоптер е се издирва в района на село Гърмен, намиращо се недалеч от град Гоце Делчев.

Екип военнослужещи с вертолет „Кугар“ е задействан  да се включи в издирвателната операция. Вертолетът „Кугар“ излетя в 14.01 ч. от авиобаза Крумово, съобщиха от Министерство на отбраната.

Военнослужещите от ВВС се включват в издирвателната операция в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване при авиационни произшествия. Искането е на Координационния център по търсене и спасяване към Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

Селскостопанският летателен  апарат е излетял от  Гърмен в  посока Цалапица в 7:18  тази сутрин. По-късно е подаден  сигнал, че няма връзка с пилота. В издирването са включени структури на МВР, Министерствата на транспорта и отбраната.

Задействана е процедура за локализиране на хеликоптер, каза за БТА и директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград комисар Валентин Василев. Той посочи, че има такъв сигнал и до тях, но самият сигнал не е доуточнен. Процедурата е за търсене. Не може да се потвърди, че е паднал, посочи комисар Василев и допълни, че по първоначална информация е загубен контакт с летателния апарат.

От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението "малък летателен апарат", нямат и данни за какъвто и да е инцидент.

Възможно е да става въпрос за селскостопански хеликоптер, който е пръскал срещу вредители. Информацията обаче е първоначална и непотвърдена.

Очаквайте подробности!
БГНЕС, Николай Трифонов/БТА