Хаджигаев: В събота ще извозя снега от центъра на Благоевград
Хаджигаев: В събота ще извозя снега от центъра на Благоевград / Снимка: Дарик - Благоевград
Лидерът на ГЕРБ и председател на ОбС - Благоевград Костадин Хаджигаев се ангажира, че тази събота ще почисти и извози бабуните сняг, поне в централната градска част.

Добрите си намерения Хаджигаев обяви пред представители на медиите и пред началника на Полицейското управление в Благоевград Бойко Дункин.

Костадин Хаджигаев призова чрез Дарик радио в акцията да се включат и гражданите.

Ръководството на ГЕРБ в областния център дебатира снежната криза на инициирана среща с управителя на фирмата по чистота "Биострой", Васил Бачев и с полицейския началник Дункин.

"За окончателното почистване на натрупалия сняг от кварталните улици, алеи и тротоари ни е нужна допълнителна техника и помощ от външни фирми", заяви управителят на общинското дружество Васил Бачев. Като пример в тази насока, Бачев посочи навременната помощ с техника, оказана в Благоевград от фирма "Агромах", чийто собственици безвъзмездно са извършили тази услуга.

Според Васил Бачев, "Биострой" има в актива си машини за почистване на сняг и тежкотоварни автомобили, които се експлоатират от далечната 1985 година и с това оправда забавената и неефективна дейност срещу снежната криза в Благоевградско.

Защо Благоевград вече втора седмица не е почистен от снега, чуйте от Васил Бачев в звуковия файл.