Хаджигаев: Няма интрига в предложението на Тасков да стане мой заместник
Хаджигаев: Няма интрига в предложението на Тасков да стане мой заместник / Дарик - Благоевград, Елина Христова

Не виждам никаква интрига в предложението на общинския съветник Радослав Тасков да бъде избран за мой заместник, проблемите между парламентаристите от Коалиция "Граждански съвет за Благоевград" са породени от вътрешно-партийни противоречия. Това коментира днес пред журналисти председателят на Общинския съвет Костадин Хаджигаев.

Не обичам да коментирам подобни казуси, не искам и да се бъркам в работата на отделните политически структури в благоевградския парламент, бе лаконичен Хаджигаев.

На въпрос ще подкрепи ли на утрешната сесия предложената от Радослав Тасков рокада в Общинския съвет Костадин Хаджигаев заяви, че решението как да гласуват съветниците от групата на ГЕРБ предстои да бъде взето на среща днес.

Предложението на парламентариста Радослав Тасков да бъдат остранени от постовете в парламента съпартийците му от "Граждански съвет за Благоевград" - Албина Анева и Светослав Зашев, не е в разрез с Правилника за дейността на Общинския съвет и Закона за местното самоуправление и местната администрация, каза още Хаджигаев. По думите му в правото на всеки съветник е да внася предложения за гласуване на заседания на Общинския съвет.