Хаджигаев и отцепници от ГЕРБ в нова партия
Хаджигаев и отцепници от ГЕРБ в нова партия / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори на партията разпространиха до медиите декларация, с която заявяват, че напускат партията и започват създаване на нов политически проект.

Контактната група, която се е подписала под декларацията, е в състав: Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, бившият областен управител на Благоевград Костадин Хаджигаев и Емил Димитров.

В декларацията членовете на партията заявяват, че в последните години ГЕРБ вече няма нищо общо с ценностите от създаването си и се „стигна до там човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник-председател на ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност."

Разочарованите от ГЕРБ допълват, че днес партията отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност.

Ето и писмото:

"През последните години ПП ГЕРБ беше овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета-носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта.

Стигна се до там, човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник-председател на ПП ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност. Идеята ГЕРБ беше приватизирана, а ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03.12.2006. Днес тя отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност.

Ние, членове на изпълнителната комисия, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори, министри от правителството на ГЕРБ, учредители и членове, разочаровани от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната заявяваме:

1. Започваме поетапно прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ.

2. Пристъпваме към създаване на нов политически проект, отговарящ на повика на времето".