Хаджигаев: ГЕРБ ще спечели предсрочните избори
Хаджигаев: ГЕРБ ще спечели предсрочните избори / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив
Костадин Хаджигаев
61759
Костадин Хаджигаев
  • Костадин Хаджигаев

Благоевградският областен управител Костадин Хаджигаев прогнозира, че ГЕРБ ще победи на предсрочните парламентарни избори, независимо от краткия срок за подготвянето им.

"Няма как, вървим към предсрочния вот, за който вярвам, че имаме потенциал, стига да се направи разумен подбор в реденето на кандидат-депутатските листи. Аз винаги съм казвал, че държа на местните хора, на тези, с лидерски качества и опит, придобит след спечелени или загубени в определен момент битки. Важно е сега да се мобилизираме всичките", заяви в интервю за Дарик радио губернаторът Костадин Хаджигаев, който е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

"Правителството на Бойко Борисов, а и той самият, направиха важни стъпки за развитието на държавата и това се признава в Европа. Плодовете от това управление ще се оценят по-късно, то ще се почувства. Очаквах, че парламентът ще приеме депозираната оставка. Бях в Министерския съвет, когато Борисов обяви намерението си. Беше му много тежко, това го знае всеки, който познава неговия характер. Той наистина страдаше, когато сподели, че не може да гледа кръв по улиците и метални ограждения пред Народното събрание. Няма друг премиер, който толкова да е държал да бъде сред хората и да работи за тях. Лично аз не виждам кой може да бъде толкова достоен негов наследник", коментира Хаджигаев.

"Нека новият служебен кабинет да работи за обикновените хора, да реши стратегически скандалите с електроразпределителните дружества, защото наистина и аз съм свидетел за надписани сметки за ток. В този смисъл аз одобрявам справедливите искания на гражданите от протестите в Благоевградска област. Хората изнемогват, доходите ни са най-ниските в Европа. Малкият и средният бизнес са със стегнати примки, което е най-лошото, защото именно те хранят хората в страната ни. Натискът на улицата е сред причините за подадената и приета днес оставка на Борисов и неговия кабинет. Разбрах, че е имало и сценарий за още по-ужасяващи неща, които не желая да коментирам на този етап. Бойко Борисов е единственият държавник, в когото продължавам да вярвам и винаги ще го подкрепям", категоричен е областният управител Костадин Хаджигаев.

Още от Костадин Хаджигаев чуйте в звуковия файл