Група „Епизод” закрива „Благоевградско лято 2010”
Група „Епизод” закрива „Благоевградско лято 2010” / www.avtora.com

Група „Епизод” ще  закрие тазгодишното издание на „Благоевградско лято 2010”, съобщиха от пресцентъра на Кметска администрация.

Финалният концерт ще бъде на площад „Македония” тази събота  от 20.30 часа.

Рок-бандата ще изпълни едни от най-популярните парчета като „Ако умра, ил загина”, „На прощаване”, „Ангел на греха”, „Молитва”.

Петчленната рок-банда е създадена през 1988 година, в град София. Дискографията им наброява 8 авторски албума. Песните, които създават са с патриотична нотка, в типичният за момчетата, рок аранжимент.

При лошо време концертът ще се състои в зала „Яворов”.

„Благоевградско лято 2010” се провежда за трета поредна година и радва гражданите с различни културни прояви. Тазгодишните събития бяха с нов, по-различен облик от миналогодишните издания. Площад „Македония” бе домакин на различни по стил и звучене групи и състави от България, Сърбия, Украйна и Молдова, подкрепени от Благоевградският „Биг Бенд”, студио „Дрийм”, група „P.I.F”. Програмата на „Благоевградско лято 2010” включваше песни и изпълнения от народният фолклор през естрада, рок и класическа музика. Публиката в Благоевград имаше възможността за първи път да гледа под открито небе, едни от най-емблематичните филми от близкото минало като „Топло, „Господин за един ден”, „Мила от Марс”.