Градски транспорт за „Освобождение”, „Старо Струмско” и „Грамада” договаря Паскалев с превозвачите
Градски транспорт за „Освобождение”, „Старо Струмско” и „Грамада” договаря Паскалев с превозвачите / netinfo
Ще възстановим безплатните пътувания в града за пенсионерите над 70-годишна възраст, обеща кандидатът за кмет на БСП.

Още в началото на мандата си започвам работа по промяна в транспортната схема на общината, за да осигурим транспортно обслужване на трите квартала – Освобождение, Струмско и Грамада, както и за транспортна връзка ж.к. Струмско- ж.к. Еленово, които до момента са без обществен транспорт, обяви на среща с жителите на кв. Струмско миналата вечер кандидатът на БСП за кмет на Благоевград Костадин Паскалев.

Той бе придружен от 7 от кандидатите за съветници от листата на БСП и повече от час и половина дискутира със струмчани проблемите на общината и квартала и пътищата за решаването им.

Убеден съм,че ще се договорим с превозвачите и ще подпишем нова транспортна схема, съобразена с нуждите на благоевградчани. Трябва да видим и какви договори е подписало досегашното общинско ръководство с 4-те частни транспортни фирми, които обслужват градския транспорт, каза Паскалев.

Според него липсата на ефективна система за отчитане на броя на безплатните пътувания, крие опасност от изтичане на общински средства. Той проблем обаче е решим при добра воля от двете страни и в предишния му кметски мандат е постигано споразумение. Паскалев вече е провел среща с превозвачите, на която е договорено общината да им помогне за обновяване на автобусния им парк с финансиране от фондовете на ЕС, и да започнат договаряне за връщане на безплатните пътувания за възрастите хора и за облекчения за пътуващите ученици, каза Паскалев.

Безразборното застрояване в междублоковите пространства, липсата на зелени площи и детски площадки, лошия транспорт, бездомните кучета, неасфалтираните и неосветени улици в квартала, унизителното отношение на общинска администрация към гражданите,бяха част от проблемите, които жителите на кв. Струмско поставиха пред Паскалев. Те проявиха особен интерес към идеята му за саниране на едропанелните блокове.

Ще разчитаме на оценката на гражданите и на позицията им когато става дума за важни обществени проекти, ще бъдем директни и открити и ще заявяваме намеренията си на срещи с жителите на общината, съветниците ни ще носят персонална отговорност за провеждането на срещи и приемни за жителите на кварталите, града и селата, заяви Паскалев.