Готвят червен губернаторски екип
Готвят червен губернаторски екип / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Активистът на БСП в Благоевградско Юлиян Гошев е кандидатът на червените в региона за нов областен управител.

За заместници в Областната администрация са номинирани лидерът на социалистите в Петричко Димитър Капитанов и благоевградският общински съветник Асен Балабанов, съобщиха за  Дарик.

Кандидатурата на Юлиян Гошев за приемник на настоящия губернатор Костадин Хаджигаев е коментирана на "Позитано" още по време на предизборната кампания. Той бе кандидат за депутат под номер 12 в листата на "Коалиция за България" от Благоевградски избирателен район. Гошев е известен предприемач в региона и един от първите директори на РТВЦ-Благоевград.

Евентуалният му заместник в Областната администрация, Димитър Капитанов, е бивш кмет на петричкото село Коларово. В деня преди парламентарния вот бе открита бомба, поставена на колата му "Лада Нива", а дни по-късно уличиха извършители на деянието. Капитанов бе четвърти в листата за народни избраници.

Общинският съветник Асен Балабанов, който е и областен лидер на младежите в БСП в Благоевградско, е готвен и за някое от министерските кресла, коментираха от червената централа.

Рокадите в Областната администрация се очакват след 28 май, когато е обещаният срок за съставяне на правителство от Пламен Орешарски. Той прие днес мандата от президента Росен Плевнелиев, веднага след като го върна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.