Гоцеделчевската болница без Неврология, няма специалисти
Гоцеделчевската болница без Неврология, няма специалисти / netinfo
Отделението по неврология в МБАЛ “Иван Скендеров” в Гоце Делчев ще бъде затворено до края на август. Причината е липса на лекари специалисти, които да обслужват пациентите, съобщи за Дарик директорът на здравното заведение д-р Мария Радойкова.

Проблемът започна, след като в края на април завеждащият “Кардиология” почина и на практика отделението остана без специализирани кадри, допълни тя. В момента двама лекари от отделението в доболничната помощ – д-р Янкуловска и д-р Ерменкова, са на обучение за работа със специализирана апаратура, което ще ни бъде необходимо за покриване на клиничните пътеки, каза още д-р Радойкова.

По думите й сестрите и санитарите ще излязат в отпуск, а до отварянето на “Кардиология” ще бъдат командировани в други отделения.

Не е толкова тревожно положението, пациентите, нуждаещи се от такова лечение, ще бъдат пренасочвани в реанимацията на болницата, а тези с по-леки инсулти – в МБАЛ – Разлог, заяви д-р Мария Радойкова. Няма да върнем пациенти, категорична е тя.

Утре на сесия на местния парламент в Гоце Делчев ще бъде обсъждан годишният финансов отчет на МБАЛ “Иван Скендеров”. Лечебното заведение е натрупало над 1 100 000 лв. просрочени задължения, а счетоводната загуба е в размер на 371 000 лв.