Глобяват благоевградски хотелиер за незаконни транспаранти
Глобяват благоевградски хотелиер за незаконни транспаранти / снимки: Дарик- Благоевград, Любима Калпачка, снимките по-долу: личен архив

Благоевградски парламентарист и собственик на хотел е бил засечен в нарушение на Наредбата за рекламни елементи на територията на община Благоевград, алармира читател на Dariknews.bg. Служители на хотел "Кристо" на общинския съветник Христо Ковачки били забелязани от пожелалия анонимност минувач в сряда миналата седмица да режат клони на дървета, за да поставят рекламни табели на хотела.

"След като осакатиха дървото служителите на хотела прикриха следите си като прибраха отрязаните клони до намиращите се наблизо кошове за смет", посочва в писмо до Дарик живеещият в района на квартал "Вароша" благоевградчанин.

Глобяват благоевградски хотелиер за незаконни транспаранти
netinfo

По сигнал на Дарик в петък общински служители са направили проверка на място, при която било установено, че освен в градинката, монтиран транспарант на хотел "Кристо" има и над уличното платно на ул. "Александър Стамболийски", съобщиха от кметска администрация.

Глобяват благоевградски хотелиер за незаконни транспаранти
netinfo

Двата рекламни елемента са в нарушение на чл. 45 ал. 1 и чл. 2 от Наредбата за рекламната дейност на територията на община Благоевград, която забранява разполагане на временни рекламни табели върху дървета и друга растителност, както и над уличните платна, поясни Люба Спириева - старши експерт "Пресцентър и протокол".

Глобяват благоевградски хотелиер за незаконни транспаранти
netinfo

По случая е направено предписание до собственика на хотела до 15 февруари двата транспаранта да бъдат демонтирани. Ако срокът не бъде спазен, рекламните елементи ще бъдат свалени от общински служители, като хотелиерът Христо Ковачки трябва да  заплати за демонтажа.

Съгласно наредбата на общинския съветник ще бъде наложена и глоба в размер от 100 до 500 лв.