Глобиха трима, потрошили младеж
Глобиха трима, потрошили младеж / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Районният съд в Благоевград наказа трима мъже на възраст от 40 до 50 години, които с особена жестокост пребили младия Истелян Иванов от ромската "Предел махала". Съдия Калина Иванова санкционира Кирил Трендафилов, Пламен Кордев и Иван Хаджийски с по 200 лева глоба за всеки от тях съгласно Указа за борба с дребното хулиганство благоевградчани.

На 17 юли Кордев, Трендафилов и Хаджийски нападнали Истелян Иванов пред гаражно заведеие в квартал "Еленово". Малко преди побоя ромското момче искало да влезе в кръчмата да си купи нещо. Истелян бил заедно с приятеля си Робърт Кулянин. След като пийвалите мъже не дали да припарят в заведението, Истелян и Робърт започнали да хвърлят камъни, но това афектирало мъжете.

"Биха ме жестоко с метален бокс по главата и цялото тяло. Лежах на земята в квартала и виках за помощ. Счупиха ми лицева кост под едното око и два зъба", разказа пред Дарик малтретираният Истелян Иванов. Момчето веднага било прието в благоевградската болница, откъдето го изписали днес преждевременно. "Родителите ми нямат пари за лечение, не работя и не съм здравноосигурен. Пращат ме за операция в София", заяви битият Истелян.

Срещу тримата мъже ще бъде образувано и дело от общ характер за причиняване на средна телесна провреда, съобщиха от прокуратурата в Благоевград.