Глобиха собственик на нощен клуб
Глобиха собственик на нощен клуб / архив МВР

Полицаи от Районното управление в Благоевград извършиха проверки на питейни заведения в областния град, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. В акцията са участвали представители на полицията, РИОКОЗ и Инспекцията по труда.

Нарушения са констатирани в дискотека „Джулиани”, в която работят лица с изтекъл срок на валидност на здравните книжки. В същия обект са установени и нарушения  по Закона за частната охранителна дейност - липса на график на място на  служителите, осъществяващи охранителна дейност.

В клуб „Трансформер” проверяващите са установили, че заведението работи без заповед за удължено работно време от кмета на Община Благоевград Костадин Паскалев. За това нарушение на управителя на обекта е съставен акт за административно нарушение на основание Наредбата за ред и условията за извършване на търговска дейност.

От служителите на Инспекцията по труда са изготвени списъци на присъстващия персонал по време на проверките като ще бъде извършена проверка на наличие на трудови  договори на същите лица.

В хода на специализираната операция не са констатирани непълнолетни лица без придружител в проверяваните питейни заведения.