Гимназист с призово място в международен конкурс
Гимназист с призово място в международен конкурс / Пресцентър

Благоевградският заместник-областен управител Костадин Дурчов връчи грамота на шестокласника Стефан Николов, представил се отлично в конкурса "Живая класика".

"Спечеленото от Стефан трето място и класирането му в заключителния етап на конкурса в Москва, са доказателство за интелект, духовна култура, любознателност и усърдие в изучаването на руския език в СОУИЧЕ "Климент Охридски", заяви Костадин Дурчов на срещата си с шестокласника. Той му пожела да продължава уверено по пътя на знанието, интересът му към литературата да отвори пред него широки хоризонти и да му даде възможност да общува със съмишленици от целия свят.

Костадин Дурчов поздрави и преподавателя по руски език Жана Лалева, която подготвила Стефан за конкурса.

"Впечатлен съм от успехите на Вашия ученик. Те безспорно се дължат на неговия талант и трудолюбие, но едва ли той би стигнал до това ниво без вещото напътствие на своя учител. Знам, че не само Стефан има добри достижения в овладяването на руския език – знанията на всички ученици и тяхната реализация са мерилото за труда, който полагате и любовта към децата", обърна се към Лалева зам.-областният управител.

Дурчов връчи на Стефан Николов грамота за отличното представяне от името на областния управител Муса Палев.