ГЕРБ в Благоевград са трети по численост в страната
ГЕРБ в Благоевград са трети по численост в страната / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Йордан Андонов
60662
Йордан Андонов
  • Йордан Андонов

Общинската организация на ГЕРБ в Благоевград вече е със самостоятелен офис, който е ситуиран на булевард "Св. Св. Кирил и Методий". Активът на областната партийна структура ще заседава в досегашното си помещение на площад "Георги Измирлиев".

"Няма никаква драма в това, новият ни офис е нужен за мероприятия и събрания на общинската организация, която по принцип е на трето място в страната ни по численост", обяви с гордост депутатът и активист на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов.

"Към този момент членовете на ГЕРБ в Благоевградско са 2500. Имаме перфектно работещи 20 клуба в населените места в общината, като 13 от тях са градските. Предстои откриването на още два клуба - в "Орлин махала" и в района около Младежкия дом. Освен може би БСП, няма друга партия в Благоевградско с така развита структура, както тази на ГЕРБ", изтъкнаха на пресконференция народният представител Йордан Андонов, общинският съветник д-р Огнян Чилев и зам.-областният управител Бисер Михайлов.

На въпрос на Дарик относно публичната информация, че водач на листата за предстоящия парламентарен вот, ще е земеделският министър Мирослав Найденов, Андонов каза с категоричност, че няма да обсъжда слухове.

"Има Изпълнителна комисия, която най-рано през април - май, ще реши кой да бъде водач за следващо Народно събрание и какви ще са критериите за участие на партийни активисти в предизборните листи. До този момент никой официално в ГЕРБ не е обсъждал, че министър Найденов ще е водач в Благоевградски избирателен район, нито пък има конкретни номинации. Не може децата да си канят родителите", мотивира се Йордан Андонов.

"В нашата организация има дисциплина и ние ще се съобразим с решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Лично аз предпочитам водачът за предстоящия вот да е от нашия регион", заяви д-р Чилев, който освен общинар, е и директор на РЗИ в Благоевград.

Още от Йордан Андонов и д-р Чилев чуйте в звуковия файл