ГЕРБ съветниците са тесногръди, контрират проектобюджета без доводи
ГЕРБ съветниците са тесногръди, контрират проектобюджета без доводи / netinfo

Младежите от БСП се обявиха в подкрепа на проектобюджета на Община Благоевград за 2010 г. Заставаме зад бюджета не защото е изготвен от кмета Костадин Паскалев, излъчен от БСП, а защото е добре структуриран в условия на криза и с основателни аргументи за реализирането му, заяви на пресконференция председателят на младежката червена организация Владимир Иванов. Според Иванов група съветници искат да контрират бюджета, защото са тесногръди и служат на теснопартийни интереси, а не защото имат доводи срещу него.

Целта на ГЕРБ и сателитите около тях е да не се позволи на кмета да реализира една успешна инвестиционна програма за настоящата година, тъй като през 2011 г. предстоят местни избори, смята младежкият соцлидер. По думите му парламентаристите от ГЕРБ си дават ясна сметка, че един успех на ръководството на Община Благоевград ще затрудни тяхната борба за местния вот, защото БСП е основният им политически опонент.

Съветниците от ГЕРБ също живеят в Благоевград. Децата им посещават същите тези училища, детски градини и ясли, които се реновират, минават по улиците и тротоарите в този град. Нека да не забравят, че ползват всички блага наравно с всички нас, призовават от Младежкото обединение на БСП.

По отношение на бюджета има свиване на приходната част, в частта на приходите за делегираните държавни дейности, които се получават чрез субсидия от държавния бюджет, основани на единни държавни стандарти. За тази година държавните стандарти са намелени с около 5-10%, но тъй като има преходен остатък от миналата година, ще може да се покрият намалените средства за издръжка и няма да се почувства затруднение във функционирането на тези дейности, коментира Владимир Иванов.

Предложената приходна част от местни приходи е силно напрегната на фона на действащата финансова криза. В тази ситуация кметът се наема да изпълни поетите ангажименти, вместо да си осигури една спокойна година по отношение на приходната част на бюджета, смятат младите социалисти.

Според тях е заложена една амбициозна програма в областта на инвестициите, която не е толкова мащабна, колкото миналогодишната, но предвижда приключване на реновирането на училища, детски градини и ясли, за да се осигури на децата по-добра и уютна среда.