ГЕРБ с кмет във Вълково, БСП в Струмешница
ГЕРБ с кмет във Вълково, БСП в Струмешница / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Кирил Митрев от ГЕРБ спечели кметския вот в санданското село Вълково. Негов конкурент за поста бе Богданка Ханджийска, издигната от ПП "Земеделски съюз Александър Стамболийски".

Кирил Митрев победи в надпреварата с 26 гласа пред Ханджийска. В селото гласуваха над 75 процента от имащите право на вот, съобщиха за Дарик от Общинската избирателна комисия в Сандански.

В петричкото село Струмешница за кмет бе избран Никола Дзаков от БСП. За социалиста Дзаков бюлетини пуснаха 155 от правоимащите в селото. За кандидата на СДС Никола Въчков гласуваха 146 души.

Четирима бяха кандидатите за селски управник в Габрене, Петричко. За вота на съселяните си се бориха Васил Тасев от СДС, Евтим Николов, издигнат от Инициативен комитет, Атанас Божинов от ГЕРБ и Панде Марков от ПП "Обединени земеделци". Бюлетините там обаче още не са преброени, казаха от ОИК-Петрич.

До повторен вот в селата Вълково, Струмешница и Габрене се стигна след като магистратите във Върховен административен съд касираха резултатите от местните избори през октомври 2011 година.