ГЕРБ открива мобилен щаб в Благоевград
ГЕРБ открива мобилен щаб в Благоевград / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

В мобилен предизборен щаб гражданите могат да поставят въпросите си пред кандидата за кмет от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов и към участниците в листата за общински съветници в Благоевград.

От централата на партията разпънаха огромна мобилна шатра на площад "Македония", в която кандидат-кметът д-р Камбитов и екипът му ще събират мненията и предложенията на благоевградчани относно исканията им за инфраструктурни и социални промени в Благоевградско през следващия управленски мандат. Целта е гражданите да могат да се срещнат "очи в очи" с претендентите на ГЕРБ за местната власт, които дават заявка да включат конструктивните идеи в програмата за управление на общината за следващите четири години.

"Откритото и честно управление на една община предполага нейните граждани да участват пряко в местната политика. Ето защо сме тук, на площада – да ги чуем, да коментираме, да изградим партньорски взаимоотношения, каквито предполага всяка една демокрация. Гласът на жителите на Благоевград трябва да се чува и това може да стане чрез нас”, заявиха кандидатите от ГЕРБ.

В атрактивното съоръжение има плазмени телевизори, щендери за рекламни материали, стена за излъчване на видео и аудио клипове на кандидатите от ГЕРБ за президентски и местен вот.

Импровизираната открита приемна ще бъде отворена на 14 октомври, когато в Благоевград пристига кандидат-президентската двойка от ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

В 16.00 часа в петък в зала „Яворов” започва срещата-беседа на Росен Плевнелиев със студенти и граждани на тема "България 2020-каква държава, какво общество, каква икономика?" По-късно Плевнелиев и Попова ще посетят мобилния предизборен щаб на площад "Македония", където ще се срещнат с кандидат-кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, кандидатите за общински съветници и останалите 13 кандидати за кметове на общини от Благоевградска област.

В 19.00 часа започва митинг-концертът, на който заедно с кандидатите за президент и вицепрезидент, пред благоевградчани ще бъдат представени претендентите от Благоевград за местно управление.

Старт на концертната част ще даде ансамбъл "Българе", последвани от изпълнения на Веселин Маринов и Графа. Публиката ще разсмиват актьорите от "Комиците" и "Пълна лудница" Димитър Рачков, Албена Михова, Мария Игнатова, Мария Сапунджиева, Христо Гърбов, Руслан Мъйнов, Петьо Петков-Шайбата, Иван Радоев и Арнестина Шинова.