ГЕРБ-Банско организира ски състезание за деца
ГЕРБ-Банско организира ски състезание за деца / netinfo

Герб-Банско и Центърът за работа с деца организираха градско първенство за деца  по ски алпийски дисциплини, което се проведе на пистата над Шилигарника в последния ден от зимния сезон. В състезанието взеха участие над 60 момичета и момчета от предучилищна възраст до 8 клас. За да бъде празникът голям и вълнуващ, за състезателите  бе организиран обяд, а медали за участието си получиха всички деца. Най-добрите получиха специални подаръци, осигурени от ГЕРБ-Банско.

В групата от първи до втори клас първо място при момичетата завоюва Маги Бистрина, а при момчетата Венчо Дамянов. В следващата възрастова категория от 3 до 4 клас първенец при дамите стана Михаела Кехайова, а при малките господа Теодор Дурев. В групата 7-8 клас на първо място се нареди Ширин Алиева, при момчетата Младен Въчков. В категорията на най-големите от 7 до 8 клас, първенци станаха Здравка Чонкова и Светослав Сланчев.


Състезанието се превърна не само в битка за призовите места,  но в истински зимен празник празник както за участниците, така и за зрителите на пистата над Шилигарника. Малките спортсмени бяха изключително доволни от подаръците, които получиха от членовете на ГЕРБ-Банско и обещаха на следващото състезание да покажат още по-добри скиорски умения.