Галчев Холдинг чества 15-годишен юбилей
Галчев Холдинг чества 15-годишен юбилей / netinfo
На тържествена церемония в Народен театър „Иван Вазов” Галчев Холдинг ще отбележи 15-годишния си юбилей. Над 600 служители, инвеститори, търговски партньори, строителни предприемачи, архитекти, инженери, журналисти и представители на браншови организации и държавни институции са поканени да присъстват на празника на холдинга, който е с начален час 20.00 ч.

Специално за юбилея ансамбъл „Пирин” е подготвил атрактивен спектакъл. На церемонията ще бъдат отличени победителите в конкурса за детска рисунка „Когато стана голям”, във фотоконкурса за служители и в конкурса за графичен знак „15 години Галчев Холдинг”, организирани във връзка с честването на юбилея. Победителите в конкурсите ще получат грамоти, предметни и парични награди.

Програмата предвижда награждаване с плакети на инвеститори, доставчици и служители, със знаков принос в развитието на холдинга през последните 15 години.

Първата компания от Галчев Холдинг е регистрирана през 1993 г. в Благоевград с предмет на дейност в областта на строителството. Понастоящем холдингът обединява над двадесет дъщерни и асоциирани дружества, които предлагат на клиентите богато портфолио от дейности в областта на строителството, търговията, инвестициите, туризма и спорта.

Най-голямата компания от строителното направление на холдинга – «Галчев инженеринг груп» АД е трикратен носител на награда „Сграда на годината”. И трите наградени сгради - Бизнес-център „Белисимо” (2006г.), х.к. „Хелена ризорт” Слънчев бряг (2004г.) и Централният офис на „СИ Банк” АД (2003 г.) са добре познати със запомнящ се дизайн и качество на изпълнението.

Сред многобройните отличия на компанията са и призовете за най-добра строителна практика в категория „Големи предприятия" на Камарата на строителите на България.

Богатият опит в строителството подпомага успешното развитие на собствени инвестиционни проекти. Пред завършване е жилищен блок за служителите на групата в гр. София. Започна изграждането на Резиденция Ботаника, луксозен комплекс от затворен тип в Бояна, за който се предвижда да стане оазис от зеленина, цветя и спокойствие в рамките на големия град. Заедно с община Банско и австрийски инвеститори се подготвя изграждането на Ски зона в района на Добринище.

Вложените усилия в развитието на туризма и спорта в Благоевградския регион направиха обектите на компанията – Хотел ресторант Вароша, Аква парк и Спа-център Хармония предпочитани не само от жителите на града.

През 2007 година СПА Център Хармония стана носител на голямата награда «СПА Център на годината» в категорията „Градски комплекси”.

От създаването си през 2006 година, ПФК «Пирин Благоевград» успешно се представя в «А» футболна група и е достоен наследник на благоевградските спортни успехи на националните и международните терени.