Футболният бос Ивайло Андонов криел доходи?
Футболният бос Ивайло Андонов криел доходи? / Снимка: Gong.bg
Футболният бос Ивайло Андонов криел доходи?
21455
Футболният бос Ивайло Андонов криел доходи?
  • Футболният бос Ивайло Андонов криел доходи?

"Давам на прокурор футболния президент на "Пирин 2001" Ивайло Андонов за въвеждане в заблуждение и измама", заяви пред Дарик радио Александър Йовчев, който е бивш наемател на бронзовия медалист от САЩ 94, в закусвалнята му в центъра на Благоевград.

Преди две седмици Ивайло Андонов изгони чрез съдебен изпълнител наемателите на обекта "Планета бургер" Гергана Тодорова и баща й Александър Йовчев, въпреки че по договор сделката е валидна до месец май 2010 година.

"Ивайло Андонов поиска от Гергана да плаща месечно по близо 2000 евро за закусвалнята. Досега му плащахме честно и навреме по 800 евро. В договора обаче наемната цена е фиксирана на 200 лева", каза Александър Йовчев, според когото по този начин се укривали доходи.

Според наемателите Гергана Тодорова и нейния баща, обектът официално е собственост чрез дарение на фирма "Леон-10", управлявана еднолично от Ивайло Андонов. Договорът за отдаване на закусвалнята под наем, преди две години, обаче бил сключен между Гергана Тодорова и ЕТ "Мила-Милка Андонова", регистрирана на името на майката на Ивайло - Милка Андонова, коментира адвокатът на изгонените принудително съдържатели на заведението Драга Бахчеванова.

Александър Йовчев е категоричен, че ще търси правата по съдебен ред. Действията на Андонов според него са незаконосъобразни, тъй като футболният бос не е бил в договорни отношения с Гергана Тодорова.

Още от Александър Йовчев чуй в звуковия файл.