Фирма „Инфрастрой – 2001” посреща трета зима с фалстарт
Фирма „Инфрастрой – 2001” посреща трета зима с фалстарт / netinfo
Трета поредна година пернишката фирма „Инфрастрой – 2001” посреща зимния сезон, без да има готовност с налична техника за почистване и опесъчаване на пътищата. Това съобщи областният управител на Благоевград Владимир Димитров по време на среща с директора на Областно пътно управление Христо Атанасовски, директора на полицията комисар Константин Титянов и представители на пътноподдържащи фирми в региона.

Фирмата отговаря за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа от Благоевград до Предел. До края на миналата седмица, когато бе крайният срок за подготовка на фирмите за работа при зимни условия, „Инфрастрой” все още не е разполагала с необходимата техника, е установила проверка на експертна комисия, ръководена от заместник-областния управител Марин Прешелков.

По оперативен план фирмата трябва да има в наличност 32 снегопочистващи и опесъчаващи машини, а в момента те са едва четири, съобщи директорът на Областно пътно управление – Благоевград Христо Атанасовски.

Ситуацията не е за подценяване, категоричен е Атанасовски. Ако един път се изпълнява некачесвено, може да бъде отремонтиран, но ако непочистени и неопесъчени пътища станат причина за загуба на човешки живот, кой ще носи отговорността, попита риторично той.

Областният управител даде двудневен срок, до който „Инфрастрой” да приведе цялата си техника в пълна мобилизация. Ще бъде направена проверка на място и в случай, че ангажиментите отново не са изпълнени, ще потърся всички законови мерки фирмата да бъде санкционирана, а договорът – анулиран, заяви Владимир Димитров.

Останалите пътноподдържащи фирми в Благоевградска област са готови за зимния сезон, като разполагат с необходимите техника и инертни материали, стана ясно по време на срещата.