Фестивал Талантино в Благоевград
Фестивал Талантино в Благоевград / Пресцентър

С празнично шествие млади артисти поставиха началото на детски театрален фестивал „Талантино” в Благоевград.

Зам.-кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов откри официално фестивала и пожела на децата творчески успехи и винаги да получават най-важното, а именно любовта на публиката. Смиленов изрази увереност, че фестивалът ще се превърне в традиционен за града и ще допринесе за кандидатурата на Благоевград за Европейска столица на културата.

Фестивал "Талантино" в Благоевград
netinfo

На специална сцена, изградена на площадното пространство пред Регионален исторически музей, талантите от танцов клуб "Блясък" създадоха много приятни емоции и накараха присъстващите гости да танцуват заедно с тях.

Фестивал "Талантино" в Благоевград
netinfo

Жури на фестивала са популярната българска актриса Деси Бакарджиева и режисьорът проф. Енчо Халачев. В състава на журито участва и началникът на отдел „Култура” в община Благоевград Елена Арнаудова. Тримата ще следят внимателно детските представления и ще поставят своите оценки.

В края на фестивала, който ще продължи до 5 юли, ще бъде излъчен победител, който ще грабне голямата награда.

Фестивал "Талантино" в Благоевград
netinfo

Първата театрална школа, която представи своето творчество бе на Обединен детски комплекс. Втората театрална вечер ще започне от 19.00 часа, в Младежки дом- Благоевград, с постановката „Играем Чехов”.