Фалшив домоуправител събира лични данни и пари
Фалшив домоуправител събира лични данни и пари / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградчанин се представя за служебен домоуправител и събира лични данни и средства от собственици и наемателите на жилища в града. Искал да получава възнаграждение за поддръжка на сградите.

Сигнал за измамата е получен в кабинета на кмета Атанас Камбитов. От администрацията разпространиха официално съобщение, че към този момент Камбитов не е назначавал на трудов договор лица, които да изпълняват служебно функциите на домоуправители в жилищни сгради, където не са избрани такива от съкооператорите, гласи част от изявлението на градоначалника Камбитов.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов не е назначавал служебни домоуправители. Всеки домоуправител, който е избран от живущите в сградата, трябва да има издадена регистрационна карта, която е с подпис и печат на кмета.

Към този момент служебни домоуправители не са назначавани и всеки, който се представя за такъв, с цел да събира средства или лични данни, твърди неистини и няма правно основание за това.

Предупреждават се гражданите да не представят личните си документи на лица, представящи се за служебни домоуправители, и да не им предоставят средства, под какъвто и да е предлог.