Евродепутатът Мария Неделчева обявява конкурс за ученици от Благоевградско
Евродепутатът Мария Неделчева обявява конкурс за ученици от Благоевградско / снимка: ГЕРБ


Евродепутатът Мария Неделчева  обявява конкурс на европейска тематика за три възрастови категории ученици от Благоевградска област. Тази година темите на конкурса са вдъхновени от идеята 2012г. да бъде провъзгласена за «Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията»
Конкурсът цели да даде възможност на учениците да споделят своите разбирания за солидарност и толерантност, както и да поощри младите европейци да изразят собствената си позиция за нещата, които Европа трябва да научи за нас.

Учениците от 5-ти до 7-ми клас трябва да направят снимка или илюстрация на тема "Моята приказка за солидарността". Изискването е всеки участник да опише в кратък текст основната идея на творбата си, т.е. какво разбира под солидарност.

Втората категория обхваща учениците от 8-ми до 10-ти клас. Участниците трябва да напишат есе на тема "Солидарността в Европа - безценно наследство за бъдещите поколения". Идеята е да представят своята позиция по една от основните теми в многолюдна Европа – Солидарността.

Третата категория участници в конкурса обхваща учениците от 11-ти и 12-ти клас. Тяхната задача е да покажат умения при изработването на мултимедийна презентация на тема "Солидарността между поколенията за една по-добра Европа". Основно изискване към презентациите е да бъдат с времетраене до 5 минути.

При изпращане на творбите трябва да бъдат посочени: трите имена на участника, училище и клас, електронен адрес и телефон за обратна връзка.

Материалите се изпращат на адрес:
Европейски информационен център на Мария Неделчева
2933 Хаджидимово, ул. «Димо Хаджидимов» №49
(важи датата на пощенското клеймо)
или на и-мейл: concours@mariya-nedelcheva.eu  и mariya.nedelcheva@europarl.europa.eu

Краният срок е 10 декември 2011г.

Наградите за класиралите се на първите три места в отделните възрастови категории са:

- 5-7 клас: екскурзия до курортното селище Паничище в Рила планина
- 8-10 клас: посещение на Европейския парламент в Брюксел
- 11-12 клас: посещение на Европейския парламент в Брюксел

В конкурса са предвидени и три поощрителни награди – техните носители ще вземат участие заедно с Мария Неделчева в честванията на Деня на Европа - 9 май, в София.

Обявяването на резултатите ще стане на официална церемония, която ще се състои в Европейския информационен център на Мария Неделчева в  Хаджидимово през януари 2012 г.