Евродепутатът Биляна Раева откри Информационен офис в Благоевград
Евродепутатът Биляна Раева откри Информационен офис в Благоевград / netinfo
Евродепутатът Биляна Раева официално откри свой Информационен офис в Благоевград, който е 10-ти за страната.

Офисът се намира в сградата на ГУМ на 6-ти етаж. Той бе осветен от Неврокопския митрополит Натанаил в съслужие със свещенници от благоевградския храм "Въведение Богородично". На откриването присъстваха народните представители от НДСВ Марина Дикова и Снежана Гроздилова, кметове от областта, представители на държавни и общински институции.

"Надявам се офисът да заработи успешно и да обслужва цяла Югозападна България, като чрез него проблемите на гражданите в Благоевград да станат достояние и на Брюксел", заяви евродепутатът от НДСВ пред журналисти.

По думите й в информационния офис граждани, бизнесмени, представители на неправителствени организации, както и служители на областните и общинските администрации могат да получават информация за начините за кандидатстване по проекти, финансирани от Европейския съюз, както и да научат повече за работата на европейските институции.

Самата Биляна Раева ще приема и консултира граждани в благоевградския офис поне веднъж месечно. През останалото време на разположение ще бъде Красимир Цветанов, бивш директор на Спортния тотализатор в Благоевград. Над 2000 души са преминали за една година през останалите, разкрити в страната, офиси на Биляна Раева, като са консултирани граждани по 154 проекта.

От 17.30 ч. днес в новия информационен офис ще се проведе семинар по оперативната програма за развитие на селските райони с лектор Ирина Йорданова, експерт в Министерството на земеделието и храните.