Есента идва със слънчево време
Есента идва със слънчево време / снимка: Sofia Photo Agency


Есента е може би най-красивият сезон, на който можем да се порадваме. Това е времето, през което природата ни дарява с разнообразни пейзажи, изпълнени с нежни пастелни цветове и небивала красота. Тази година тя настъпва на 23 септември в 06.08 часа сутринта, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Астрономическата есен ще продължи точно 91 дни, като на 22 декември, точно в 01.39 часа, ще настъпи зимата. През първите няколко дни от Есен 2010 времето ще се задържи слънчево и приятно, като от събота се очаква да стане по-променливо с условия за облаци и превалявания на места. Към средата на следващата седмица ще настъпи истинската есен и температурите значително ще се понижат. В последния уикенд на месец октомври пък ще преминем към зимно часово време. В събота срещу неделя ще трябва да върнем часовниците си с един час назад.

Какви са съветите на модните експерти за новия есенен сезон обаче. Основните тенденции, върху които акцентират дизайнерите на мъжко облекло например, са високи ботуши, кожени колани и военни якета. Големите имена като "Бърбъри", Марк Джейкъбс и "D&G" предлагат камуфлажни модели с акцент върху аксесоарите и кожата. Изключително модерни тази есен ще бъдат сивите костюми, както и военните якета, които подходящо се комбинират с джинси. През дъждовните месеци ще са модерни още и кожените колани, както и ботушите със сребърни катарами. Що се отнася до косата аксесоарите като диадеми и ленти пък ще са ключът към елегантния стил на жените. Изкуствената и удължена коса са последния писък на модата. Експертите в областта съветват да се акцентира на на бретона, който е най-лесният начин за промяна на външния вид.