Емил Наков е новият собственик на Пирин
Емил Наков е новият собственик на Пирин / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христов, архив

Изпълнителният директор на ПФК Пирин Емил Наков е новият собственик на клуба, научи Дарик. Наков вече е притежател на мажоритарния дял от акциите, след като в късните часове днес сдружение "Бъдеще за Пирин" е решило на свое заседание да му прехвърли собствеността си от 54,5 %.

Новият мажоритарен собственик на Пирин ще бъде официално оповестен утре от 10.00 ч. на свиканото Общо събрание на клуба. Дяловете на Наков вече са вписани и в акционерната книга, съобщиха източници на Дарик.

В началото на октомври 2010 г. бившият председател на Надзорния съвет на ПФК Пирин и един от основните акционери Николай Галчев и други притежатели на дялово участие в дружеството прехвърлиха 54,5 процента от акциите в полза на новорегистрираното сдружение „Бъдеще за Пирин".

Сделката по прехвъляне на акциите бе извършена под формата на дарение от „Галчев Холдинг” на сдружение "Бъдеще за Пирин". Сред дарителите бяха още благоевградските бизнесмени Иван Стойчев-Дилъра, Георги Бижев, Тодор Наков, Валери Стоицов, Витан Витанов и банкерът Захари Хаджийски.

Останалите 45,5% от Пирин са собственост на бизнесмените от така наречената групировка Г-15 на Петър Байкушев. Все още не е ясно каква ще бъде реакцията им след днешната новина.