Емил Костадинов овакантява лидерския пост
Емил Костадинов овакантява лидерския пост / Дарик - Благоевград

БСП в Благоевградско не се примирява и все още провежда активни мероприятия за корекция в кадровата политика по отношение назначаването на областния управител Муса Палев, обяви на пресконференция депутатът и лидер на червените в региона Емил Костадинов.

"Аз и партийната структура на БСП сме категорични, че това е голяма грешка. Тази седмица ще решим дали ще участваме в съставянето на екип от заместници и главен секретар в Областната администрация. Веднага след избора на Палев ние взехме решение да не издигаме наши кадри, но ще изчакаме дали ще бъде проявена политическа зрялост. Областната ни структура има ясни номинации за заместници - Димитър Капитанов от Петрич и Костадин Дурчов от Банско", заяви Емил Костадинов.

"Напълно подкрепям изявлението на Юлиян Гошев - нашият кандидат за областен управител, в което той остро критикува пред медиите в края на миналата седмица ралята на зам.-председателя на НС на БСП Димитър Дъбов за избора на Палев. Не съм запознат в детайли с тази договорка между Дъбов и ДПС, за която Гошев открито намекна", коментира Костадинов.

Емил Костадинов с категоричност каза, че през месец септември се оттегля от лидерската позиция в БСП. На национално ниво е взето политическо решение, че депутати не бива да дублират постовете си. На заседание на областната организация на партията ще депозирам официално оставката си, информира Костадинов.

Народният избраник Костадинов критикува партийните си другари в Благоевград д-р Владимир Пандев - председател на общинската структура и Асен Балабанов - водач на младите социалисти в областта. Двамата, които са общински съветници в Благоевград, си размениха преди два дни неуважителни коментари в социалната мрежа. Поводът бе негласувана от червените в местния парламент декларация срещу губернатора Муса Палев.

"Късно снощи написах съобщения на д-р пандев и на Асен Балабанов да прекратят този публичен диалог. Ситуацията наистина е неприятна", коментира Костадинов.