Елезов: Ще гласувам за личността Атанас Камбитов
Елезов: Ще гласувам за личността Атанас Камбитов / снимка: Дарик - Благоевград, Зоя Караджова

На 23 октомври кандидат-кметът на Благоевград от Коалиция ЕКИП Владимир Елезов загуби изборната надпревара с минимална разлика пред класиралия се на второ място кандидат на БСП Емил Костадинов. След като ЦИК публикува резултатите от изборите, Елезов изключи телефона си и до момента отказваше всякакви коментари. Едва вчера той се съгласи да даде кратко интервю за регионален ежедневник.

- Г-н Елезов, успяхте ли да преглътнете загубата?

- Такава загуба се преглъща трудно, но ние сме млади хора, гледаме напред и съм убеден, че излизаме от тези избори по-силни. По-силни - благодарение на всички онези избиратели, избрали нашата бюлетина, на които искам да направя дълбок поклон за смелостта им.

- Кметът Костадин Паскалев в сряда призова благоевградчани да подкрепят на балотажа Е. Костадинов. Коалиция ЕКИП има ли решение за кого ще гласувате в неделя?

- Няма нищо по-нормално от това Паскалев да подкрепи БСП. И тук е мястото да благодаря на благоевградския кмет за огромния му принос през последните години към сдружение ЕКИП, за развитието и утвърждаването на политиката ни. За разлика от него аз обаче не мога да посоча на хората ни за кого да гласуват. Като граждани с активна позиция те са длъжни да гласуват и тази неделя. Ние в коалицията обаче сме прекалено разнородна формация и не бих си позволил да дам съвет на никого коя бюлетина да пусне.

- Лично Вие за себе си взехте ли вече решение?

- Да. Без да ангажирам никого с мнението си, аз ще гласувам за личността Атанас Камбитов.

Дарик публикува интервюто без редакторска намеса