Елезов иска комисия за разрушения път към Бодрост
Елезов иска комисия за разрушения път към Бодрост / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Владимир Елезов
58392
Владимир Елезов
  • Владимир Елезов

Благоевградският общински съветник ЕКИП Владимир Елезов отправи официално питане пред кмета на града Атанас Камбитов и председателя на ОбС Даниела Савеклиева.

В писменото изложение Елезов изтъква факти относно нарушената цялост на пътя от Благоевград към курорта "Бодрост".

"През 2008 г. беше открита реновираната отсечка от пътя Благоевград – Бодрост, която в голяма степен реши проблемите на пътуващите до курорта. Инвестирани бяха милиони левове, немалка част от които общински средства. Отсечката беше изградена по модерни технологии с добро отводняване и банкети от натрошен камък. Четири години по-късно тази отсечка, както и целият път до зимния ни курорт, са компроментирани", сочи Елезов.

"Доколкото ни е известно, заради полагането на оптични кабели, банкетът липсва на много места, а на други е зарит в пясък и земя, които лесно се отмиват. На много места пътят е прорязан от багери, особено в района на "Лесничейството", които са се движели по него с пуснати гребла. Свлеклите се от дъждовете и непочистени скални маси, стесняват пътя  и подлагат на риск от ПТП пътуващите по него. На места реката е подрила пътя така, че той буквално виси във въздуха, освен ако не се е свлякъл напълно. Пътните мантинели на други места са премахнати или бутнати с неясна цел. Всичко гореизброено предполага, че след тази зима път до "Бодрост" е много вероятно да няма въобще. В тази връзка питам, как се е допуснало всичко гореизброено да се случи, кой носи отговорност за това и как общинска администрация Благоевград възнамерява да защити инвестицията и интересите си", коментира Владимир Елезов.

Съветникът Владимир Елезов и колегите му от групата на ЕКИП предлагат да се състави временна комисия от експерти от Общинска администрация и представители на местния парламент, които да своевременно да инспектират пътя, да оценят щетите и да излязат с предложение за следващи действия от компетентните органи.

Чуйте интервю с Владимир Елезов в прикачения звуков файл