Елена Атанасова с реален шанс за евродепутат
Елена Атанасова с реален шанс за евродепутат / Пресцентър

Кандидатът за евродепутат от "Партия на Зелените" - Елена Атанасова, е с най-голям шанс за влизане в Европейския парламент, прогнозират от пресцентъра на партията.

Заради високото си избираемо място - номер 2 в листата на ПП „Партия на зелените“, Елена Атанасова, която е и общински съветник в Благоевград, е най-близко до изборната победа.

"Още когато всички политически партии обявиха своите листи стана ясно, че от всички кандидати за евродепутати  от Благоевградска област, единствено Елена Атанасова реално е  на избираемо място. Останалите политически партии участващи на изборите са поставили своите избранници от Благоевградска област доста по-назад в листата, най-вероятно за пълнеж, което означава, че нямат никакъв шанс за евродепутати. Така Елена Атанасова остава единствената дама, и единствен кандидат от Благоевград, поставен в листа на политическа партия наистина на избираемо място", коментираха от "Партия на зелените".

На въпрос към Елена Атанасова, как реално вижда своето участие в изборите на 25 май,  тя изрази мнение, че ако нейните съграждани изберат  ПП "Партия на Зелените" с номер 3 и отбележат №2 в полето за преференциален вот, тя има реалния шанс да е бъдещият ни представител в Европейския парламент.

Елена Атанасова има висше образование и владее перфектно чижди езици, което е много важно за комуникацията в европарламента. Тя изрази надежда, че хората вече са узрели и не искат да гласуват за сегашното статукво, а за професионалисти и личности, които се доказали, че могат да работят за хората.