Какви са версиите за трагичния инцидент
„Не можем да кажем с точност какво е причинило катастрофата. В момента предстои автотехническа експертиза. Ще се направи аутопсия на пилота, за да се провери дали не му е станало нещо. От клипове виждаме, че няма никаква реакция на състезателя веднага след финала”.
 
Това обясни пред NOVA един от организаторите на ралито в Благоевград Александър Мановски.
 
През почивните дни там трябваше да се проведе кръг от националния рали шампионат. На предварителните тренировки обаче, малко след финалната права, един от пилотите се заби в стена край пътя и загина на място.
 
Загиналият състезател е бил с опит, коментира председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Румен Дунев, а по думите му състезанието не е отговаряло на европейски и световни стандарти.
 
Автомобилният състезател Косьо Йорданов не се ангажира да посочи, кой е виновен. „Като състезател предупредих, че е възможен подобен инцидент. Познавам абсолютно всички трасета и мога да кажа, че съм експерт в планинския шампионат. В зоната на спиране, точно на това състезание, има неравност, която предпоставя колата към пързаляне”.
 
Тодор Василев-друг състезател се отказал да се състезава под флага на тази федерация. „Ясно ми е, че тези хора са неспособни да се справят с такива ситуации и да предотвратяват инциденти. Бях на последния завой преди финала, където забелязах проблеми в организацията, които, ако ги нямаше, този инцидент нямаше да се случи”.
 
Той информира още, че преди фаталното събитие се е случил друг инцидент - колата на пилот се е завъртяла, а през това време никой не е вдигнал червен флаг, за да бъде спряно състезанието.
 
Целия разговор по темата гледайте във видеото. 
 
 
NOVA