Експерти и педагози се учат на интеркултурно образование
Експерти и педагози се учат на интеркултурно образование / netinfo
ЮЗУ „Неофит Рилски” е домакин на семинар по проект за професионална квалификация по интеркултурно образование, който изпълняват съвместно пет университета в страната.

Обучението започва от 10.00 ч. в Университетски център "Бачиново". Ще участват университетски преподаватели, експерти от Регионални инспекторати по образованието, директори на училища и преподаватели.

Проектът е на просветното ведомство по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, по линия на Европейския социален фонд 2007-2013 г.

Партньори са Югозападният университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Бургаски университет „Проф. Асен Златаров” , Шуменски университет „”Епископ Константин Преславски” и Тракийският университет.

Проектът е на стойност 90 000 лв.

Освен създаването и функционирането на Национална лаборатория по интеркултурно образование, ще бъде организиран едногодишен квалификационен курс за университетски преподаватели от висши училища, както и квалификационни курсове - "Приемно училище” за директори и експерти на Регионалните инспекторати и „Специфика на обучението в мултикултурна среда” за учители от смесени училища.

Заедно с екипа от петте университета, спечелил проекта, в работата на семинара ще вземе участие и Цветана Герджикова, директор на Дирекция „Структурни фондове и образователни програми” при Министерството на образованието.