Експартиен секретар сключи споразумение с прокуратурата за даване на секс квартира
Експартиен секретар сключи споразумение с прокуратурата за даване на секс квартира / Снимка: Дарик - Благоевград

Бившият партиен секретар в Сандански Емил Кузманов е сключил споразумение с прокуратурата по повдигнатото му обвинение за предлагане на секс квартира в курортния град, научи Дарик.

Магистратите все още не са одобрили подписаното с държавното обвинение споразумение, което е постигнато на 11 юли. Емил Кузманов се е съгласил да бъде наказан с условно лишаване от свобода за една година и шест месеца, с тригодишен срок на изпитание, съобщи председателят на Районния съд в Сандански Димитър Узунов.

Съгласно договорката с прокуратурата, за условна присъда, Емил Кузманов ще бъде  санкциониран и с глоба в размер на 1500 лева, ако съдът одобри споразумението, което ще се разглежда в открито заседание до седмица, каза председателят Димитър Узунов.

На 9 юли в къщата на Емил Кузманов на улица "Скопие", намираща се на не повече от 100 метра от сградата на полицейското управление в Сандански, криминалистите спипаха гръцките граждани Христос Ставрос и Евстати Панайотис, заедно с 19-годишна жрица на любовта.

Криминалистите действали по подаден оперативен сигнал, че в къщата на Емил Кузманов се отдава стая за секс туризъм, предимно на гръцки граждани. На място, в момент на платена любов, служителите на реда заварили възрастните гърци, единият от които на 85 години. Проституиращото момиче - Силвия Стоянова, бе задържана за едно денонощие по Закона за МВР, но вече е на свобода.

Срещу гръцките граждани също ще бъдат образувани бързи полицейски производства, като за извършеното деяние се очаква да получат административни наказания, коментират от Районното управление на МВР в Сандански.