Екоакция стартира в община Сандански
Екоакция стартира в община Сандански / netinfo
Екоакция “Да опазим природата” организират за втори път в община Сандански. Инициативата е на гимназия “Яне Сандански”, уточни Снежана Димчева - PR на курортната община.

Ученици от горните класове ще се включат в почистване на пътя до Мелник и обособените по проект на общината екопътеки в района, които вече се посещават от туристи.

“Да опазим природата” и през първия етап на проевждането й преди няколко месеца доказа, че е добра идея и работи успешно за изграждане на навици у подрастващите да бъдат отговорни към заобикалящата ги природа, заяви заместник-кметът на курортната община Мария Чинкова.

През тази седмица в Сандански стартира и инициатива по идея на Европейската комисия, свързана с опазване на природата, под надслов “Ти контролираш промяната на климата”.

“Намалявай, изключвай, рециклирай, ходи пеша, направи нещо в твой стил за добрата промяна”, са част от промените, които можем да направим, апелират организаторите от Changer - 2008, които канят за участие в акцията всички живеещи в България, Чешката Република, Унгария, Полша и Румъния.