Екип на Дарик отразява от въздуха звездите в Банско
Екип на Дарик отразява от въздуха звездите в Банско / снимка: DarikNews.bg

Нюзкоптерът на DarikSky с български екип на борда си отразява стартовете от Световната купа по ски в Банско. Нашите специалисти са били предпочетени от италианската фирма, осигуряваща картината за над 20 телевизии от цял свят.

Поради лошото време хората от екипа на Дарик са свалили хеликоптера малко преди края на състезанието в съботния ден. В неделя машината отново ще бъде на линия. Снеговалежът в днешния ден не позволи по-продължителното снимане на случващото се от високо, разкри екипажът за Gong.bg.

Организаторите са пожелали камерите от нюзкоптера да предават предимно преди спусканията, за да не пречат на зрителите по време на надпреварата.

Опитните българи отразяват за първи път подобно ски състезание, но босовете на италианската фирма вече заявиха, че са изключително доволни от демонстрирания професионализъм.

Хеликоптерът бе във въздуха преди началото на състезанието, за да предостави незабравими кадри от писта „Бъндерица”. Около 20 камери са разположени в района, за да бъде показан всеки един член на белия керван.

За да могат зрителите да се насладят напълно на невероятното шоу по време на Световната купа по ски, италианската фирма е наела нюзкоптера на DarikSky, който е единственият новинарски хеликоптер в Източна Европа, оборудван със специална жирокамера, която не трепери.

Над 20 телевизии, сред които Евроспорт, ще предават пряко състезанията в Банско.

Нюзкоптерът разполага с три камери, което дава възможност да се снима на 360 градуса, както и да се излъчва сигнал вътре в самия хеликоптер. С вертолетите могат да се заснемат от въздуха природни забележителности, исторически обекти, спортни състезания,и движението на автомобилите по наземната инфраструктура. Дава и възможност за предаване в реално време на събитията с коментар от въздуха.