Е. Костадинов: Няма да има братоубийствени войни в БСП
Е. Костадинов: Няма да има братоубийствени войни в БСП / Дарик - Благоевград

Няма драма в редиците на БСП, след проведеното заседание, на което двамата кандидати за председател на Областния съвет на партията - д-р Владимир Пандев и Юлиян Гошев, постигнаха равен резултат, увери депутатът Емил Костадинов.

Думите му бяха потвърдени и от фаворитите за лидерския пост, които заявиха готовност да оттеглят кандидатурите си.

"С д-р Пандев получихме равен брой гласове, но от това не произтича никаква драма. Нещата могат да бъдат решение по няколко начина и единия от тях е някой да се оттегли. Аз съм готов да направя това нещо по всяко време", категоричен бе Юлиян Гошев.

В отговор, д-р Пандев също изрази готовност да направи крачка назад. "Тук ни трябва човек с изключително голям опит, професионализъм и познат в областта. Другарят Гошев има своите лидерски качества", каза д-р Пандев.

Равният резултат не е началото на братоубийствени войни, увери депутатът Емил Костадинов, който овакантява лидерския пост в Пиринско, съгласно Устава на партията, заради това, че е избран за народен представител в 42-рото Народно събрание.

Костадинов бе категоричен, че общинската организация на БСП ще отиде на Областното заседание с единна кандидатура.

За да засвидетелстват добрите отношения помежду си, кандидатите за председател на Областния съвет на БСП се прегърнаха.

По време на срещата Емил Костадинов заяви, че до 10-ина дни д-р Владимир Пандев ще застане начело на МБАЛ - Благоевград. "Разбира се това ще бъде решение на акционерите, но в негово лице имаме силна кандидатура, която ще дисциплинира нещата в болницата", каза Емил Костадинов.