Джаз фестивалът в Банско продължава
Джаз фестивалът в Банско продължава / netinfo
XI Международен джаз фестивал в Банско ще продължи до 13 август.

В програмата втората вечер са включени Белградски диксиленд оркестър от Сърбия, Нона Йотова бенд, Йоахим Менцел трио от Полша - Йоахим Менцел /пиано/, Себестиан Франкевич /ударни/, Анджей Швиенс /бас/ и Израели етникъл ансамбъл.

Утре на сцената в курортния град ще се представят квартет Денис Шулгин, който обединява традициите на виртуозната цигулкова школа от епохата на Николо Паганини, но вече със съвременно звучене, ритми и синтез на електроника и акустика, Фреди Кол от и Амалия и Дърти Пърчис от САЩ.

На 11-и август в музикалното събитие ще се включат Суинг Старс, Сейнт Степс от Германия и САЩ, Мери Попинс – Австрия и Ейт Уил Драйв от Германия. Фестивалът продължава на 12 август с участието на японските квартети Ким Сун и Кейко, както и Милчо Левиев, Вики Алмазиду от България и Гърция, Международен брас бенд Ветекс, Белгия и Тархана със специалното участие на Теодосий Спасов.

Фестивала ще закрият на 13 август Хилда Казасян, Христо Йоцов /ударни/, Теодосий Спасов, Петър Салчев, Джованка от Холандия и Палейрия от Гърция.