Дъждовно и ветровито
Дъждовно и ветровито / netinfo

С преминаването на студен атмосферен фронт, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Превалявания ще обхванат централните и източните райони на страната, съобщиха от НИМХ.

През деня от запад на изток облачността бързо ще намалее до предимно слънчево време. До обяд в източните райони все още ще е облачно и на места ще превалява. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и силен запад, северозападен вятър, който към края на деня ще отслабне. Ще бъде по-хладно. Сутринта във високите котловини минималните температури ще са между 7 и 10°, в останалите райони около 10°-15°. Максималните температури в повечето места ще са между 18 и 23°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има преди обяд над източните райони. Ще духа силен до бурен северозападен вятър.

По Черноморието ще духа умерен до силен северозападен вятър. По-значителна облачност на места с превалявания ще има през първата половина на деня. Максималните температури ще бъдат около 20°-22°, температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението ще е 1- 3 бала.