Дъжд от награди на Пирин Фолк в Сандански
Дъжд от награди на Пирин Фолк в Сандански / Пирин фолк

Конкурс за авторска песен ще бъде проведен в рамките на 21-то издание на "Пирин фолк" тази вечер в Сандански.

Той ще започне в 20.30 часа в Летен театър в курортния град. В програмата на музикалния фестивал са заложени още множество прояви като дефиле на фолклорни състави и групи, което е предвидено за утре от 16.30 часа на площад "Македония", концерт на фолклорни състави и участници в "Пирин фолк", който е с начален час 17.30.

Същия ден ще се проведе международен конкурс за фестивала "Пирин фолк", гала вечер на участниците във фестивала, както и празничен коктейл.

И тази година организаторите на музикалното събитие обещават невиждано шоу, наситено със запомнящ се сценичен бекграунд в лицето на няколко танцови ансамбли и танцови формации. Между тях водещ е ансамбъл „Гайтан” с ръководител Йордан Николов, танцов ансамбъл „Чудесия” -  Пазарджик с ръководител Таня Петрова и Танцова формация „Балканска младост” от  Етрополе.

Наградите за победителите ще бъдат връчени на сцената на Летния театър и на заключителната пресконференция на 09.09.2013 г. Организаторите са подготвили и три награди за Най-добър аранжимент, за интерпретация и за най-добър текст.

Кметовете на Равда и Тетевен ще връчат голяма картина и дърворезба на майсторите от „Орешака” на някои от изпълнителите.

Песните и изпълнителите ще бъдат оценявани, освен от компетентното международно жури и от 11 членно журналистическо жури от най-тиражираните издания в България, както и от публиката, присъстваща в Летния театър, а също и от телевизионните зрители, гласуващи с SMS.