Дъжд и сняг в събота
Дъжд и сняг в събота / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Прогноза за 19 февруари, събота

През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, които към края на деня в Северна България и високите полета на Западна ще започнат да преминават в сняг. През нощта срещу неделя в много райони и на
Южна България се очаква да го обърне в сняг.

По-значителни количества валеж - до 20-25 л/кв.м се очакват в Южна България.
Ще духа източен вятър, който ще се ориентира от североизток и ще започне да се усилва - в Източна България до умерен и силен и с него ще прониква студен въздух.

Минимални температури между 0 и 5 градуса, максимални, предимно между 3 и 8 градуса.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максимални температури - на 1200 метра около 2 градуса, на 2000 метра около минус 1 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимални температури ще бъдат между 5 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 5 - 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде умерено и бурно - 3 - 4 бала.

В неделя ще вали вече предимно сняг, но валежите постепенно ще спират. Ще духа слаб, в Източна България умерен северен вятър и там ще има навявания. Минимални температури се очаква да бъдат между минус 5 и 0 градуса, а максималните между
0 и 5 градуса.

В понеделник ще има временно намаление на облачността, но от запад отново ще се заоблачи и до вечерта в Западна България ще завали сняг. Зимно време, с дневни температури около 0 градуса.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg