Двумесечно бебе почина от загуба на кръв
Двумесечно бебе почина от загуба на кръв / netinfo
Бебе на 2 месеца от Благоевград почина след кръвозагуба. Към 04.55 ч. в неделя близките на детето, което е от мъжки пол, забелязали, че то е унесено и отпуснато и позвънили на Центъра за спешна медицинска помощ.

Майката и бабата на детето излезли пред блока на ул. Броди", за да посрещнат медицинския екип, който пристигнал на адреса 8 минути след повикването.

Лекарите установили, че детето няма жизнени функции. Бебето е транспортирано в спешното отделение на Центъра, където е констатирана смъртта му.

От Спешния център са подали сигнал до РПУ - Благоевград за образуване на следствие, тъй като детето подлежи на съдебно-медицинска експертиза. Аутопсията е извършена от съдебния лекар д-р Златин със съгласието на родителите.

"Все още е рано да се каже с точност каква е причината за смъртта на бебето. Най-вероятно се касае за остро протекла анемия, предизвикана от загуба на кръв, което е довело до обезкървяване на вътрешните органи", заяви за Дарик директорът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов.

"Това е станало за последните три дни. Детето е било настанено в гастроентерологично отделение на благоевградската болница, където е било лекувано с антибиотици. На мястото на убожданията от инжекциите, крачето на детето се подуло в следствие на набиране на кръв", обясни д-р Михайлов.

По думите му се допускат и проблеми, свързани със съсирването на кръвта, което е довело до кръвозагуба. "При малките деца загубата на 100 - 150 мл. кръв може да се окаже фатална", допълни директорът на Спешния център.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Благоевград. Полицаи от РПУ продължават да работят по случая.