Двойно повече СРС-та за наркотрафик и контрабанда в Пиринско
Двойно повече СРС-та за наркотрафик и контрабанда в Пиринско / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Двойно повече СРС-та за наркотрафик и контрабанда в Пиринско
38888
Двойно повече СРС-та за наркотрафик и контрабанда в Пиринско
  • Двойно повече СРС-та за наркотрафик и контрабанда в Пиринско

50 разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства са издадени само за два месеца в Благоевградско, с цел разкриване на криминални престъпления, съобщи председателят на Окръжния съд в Благоевград Катя Бельова.

567 искания за подслушване са постъпили от МВР и прокуратурата са регистрирани в Благоевградски съдебен район през миналата година. За всички тях са подписани съответни разрешения за СРС. Подслушвани са 300 лица, срещу които са водени разследвания за тежки престъпления.

180 са исканията, постъпили по линия на прокуратурата, останалите са по водени дознания от специализираните служби на Областната полицейска дирекция, обясни съдебният председател Катя Бельова.

През 2009 година в Пиринско са разрешени 260 искания за СРС. Изготвени са 28 годни за съда веществени доказателствени средства. Цифрите сами по себе си говорят, че през 2010 година специалните разузнавателни средства са двойно повече спрямо предходната 2009-та, коментира административният ръководител на Окръжен съд Благоевград.

Най-често СРС-та са прилагани спрямо лица, срещу които са събирани доказателства за притежание и разпространение на наркотични вещества, тартори на канали за контрабанда и измами, каза Бельова.

Още от председателя на Окръжен съд-Благоевград Катя Бельова чуйте в звуковия файл