Движението в страната все още е спокойно въпреки валежите от сняг
Движението в страната все още е спокойно въпреки валежите от сняг / Sofia Photo Agency

След рекордно високите температури от последните няколко дни днес на много места в страната заваля сняг, който засега не затруднява движението по пътищата. Сняг превалява в областите Плевен, Велико Търново, Монтана, Ямбол, Добрич, Силистра, по-обилен снеговалеж има в Бургас. Пътната обстановка в страната е нормална при зимни условия, заяви пред Дарик Севдалин Букович, председател на Кризисния щаб в агенция "Пътна инфраструктура".

„Всички пътища в страната са мокри, но са проходими. Няма затворени пътища. Първокласните пътни участъци са напълно проходими. И в момента се взимат мерки за опесъчаване на отделни участъци. Има готовност да излезе и допълнителна техника", успокои Букович.

Затворени са проходите Етрополе-Златица за целия зимен период, Твърдица-Елена, Върбишки проход и прохода Троян-Кърнаре. Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Сняг вали на прохода Петрохан, но все още няма снежна покривка. Пътната настилка е почистена и опесъчена. Сняг вали по високите части на прохода Предел.

На разположение на гражданите е денонощен телефон на Ситуационния център на агенцията - 070013020. На него могат да се подават сигнали, както и да се получава най-актуалната информация за състоянието на републиканските пътища в страната.