Две премиери  през февруари в театъра
Две премиери през февруари в театъра / снимка: Дарик Благоевград, Десислава Янкулова

Шест постановки ще се играят през месец февруари в Драматичен театър "Никола Вапцаров" в Благоевград.

На 4-и и 5-и февруари от 19.00 часа е премиерата на "Гласовете ви чувам" по Димитър Талев. Режисьор на постановката е Бойко Богданов. 

На 8-и февруари от 19.00 часа на сцента на културния институт ще бъде поставена пиесaта "Покер" от Емил Бонев. В представлението участват Огнян Спиров, Биляна Дилкова и  студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски” - Николай Бързаков, Милена Илиева и Божана Косева. Сценичният вариант и постановки са дело на Недялко Делчев, а сценографията и костюмите са на Георги Славков.

Културният афиш на Драматичния театър включва още постановката “Делото” по Ал.Сухово-Кобилин, “Принц Всезнай" по Е. Ланг, спектакъл-реквиема "И светъл, и грешен" по стихове, писма и документи на Никола Вапцаров. Режисьор е Костадин Бандутов, сценографията и костюмите са на Димитър Христов, а хореографията е на Кирил Апостолов. В него участват актьорите Кънчо Кънев, Илия Павлевчев, Николай Кимчев, Нина Болгар, Жанет Керанова, Божана Косева, Милена Илиева, Елисавета Стефановска и Александър Митев.  

“Госпожица Юлия” от Аугуст Стриндберг е другото премиерно заглавие в репортоара на Драматичен театър "Никола Вапцаров". Постановката ще се играе на 23-и февруари от 19.00 часа.