Двама от Благоевградско станаха заместници в ПП НИЕ
Двама от Благоевградско станаха заместници в ПП НИЕ / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Бившият петрички депутат Борис Ячев е новият заместник-председател на ПП "Национален идеал за единство". Той е избран с мнозинство по време на партиен конгрес.

Заместник на лидера Петко Атанасов вече е и бившият зам.-кмет на Разлог Георги Тренчев. Секретар на партията е Слави Георгиев.

На конгреса е утвърдено ново име на партията. От наименованието отпада абревиатурата ВМРО. Партията ще бъде регистрирана до дни в съда като ПП НИЕ. Гласувани са и промени в Устава на организацията.

"Политическа партия НИЕ избра своето име защото то най-добре показва нейната доктрина за обединението на всички български патриоти, защото най-важната битка пред всички ни предстои-битката за бъдещето на България и бъдещето на децата на България.  Името най-добре показва общобългарския характер на партията, няма регионалистично звучене и не е обременено с негативно минало, както някои партии, определящи се също като патриотични и националистически", коментираха от ръководството.

Петима са активистите от Благоевградска област, които влизат в централното ръководство на партията.

В момента се изготвя нова платформа на партията, в която се набляга на икономиката и образованието като приоритети  за възраждане на родината ни.